tagasi - kuubast, internetist ja sellest blogist

laupäev, 4. Jaanuar 2008

neljapäeva öösel varahommikul jõudsin tagasi tartusse. väsinud ja rahul ning veidi hiljem olin eriti rahul, kuigi jätkuvalt väsinud.

see blogi oli surnud kogu mu tripi. põhjusega, mis on lihtne - internet ja kuuba pole suured sõbrad.

võrgud on olemas, arvutid samuti kohtati, isegi traadivaba i levib mõnel pool, kuid kasutada on raske. autoriseerimata kasutamine võib tuua kaela vangistuse, kuidas turistiga on, ei tea. kuid fakt, et seal on interneti kasutatavus elanikkonnas 2% ringi, vastab tõele. tundub, et see arv võib olla isegi väiksem. igatahes kohalikel, kellega suhtlesin, pole e-posti aadressi ning mõnel ehk läbi suure surma on.

internetti saab turista kasutada hotellides, seal on arvutid. lukustatud arvuti avamiseks on sul vaja kaarti. kaardi peaks leidma ja selle eest maksta saama samas hotellis, kuid kolmes järjestikuses, kus käisin olid kaardid otsas... 'sealt kusagilt ehk saab, aga pead ei anna,' oli tüüpiline vastus.

saime tuttavaks rootsi paarikesega, kes isegi said - 6 cuc'i (konverteeritav peeso kursiga üks ühele dollariga) poole tunni või oli see 60 minuti ning seda vaid internet expolreri akna eest... ei usb'd ega muud.

mispeale ma mõtlesin, et saan kolm nädalat ilma interneti, selle otsingute ja vastavate kulutusteta hakkama - muud organiseerimist ja probleemilahendamist oli piisavalt kaelas (pealegi kasutan ma firefoxi). samuti tundus olevat huvitav teha eksperiment: jätta 24h e-inimene ilma internetita kolmeks nädalaks.

nii otsustasingi, et kirjtuan ning blogisse hakkan postitama reisipäevikut siis, kui tagasi olen.

teen seda nüüd järgnevalt igal päeval, või tihedamini ning vastupidiselt vietnami blogile loen enne ka tekstid läbi, et mõni kirjaviga parandada või siis mitte. ehk saab sama tempoga ka fotod ülesse.

niiet, kannatust mu sõbrad, siia tuleb kõik ja seda omal ajal.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.