ka lennukites on peldikud kitsad

14. dets, 2007 havana, meson de la flota kõrtsu külalistetuba

vahur elab lahedas kohas - ainult peldik on seal nii väike, et käsi käis tagumikku pühkides kaks korda vastu prilllauda. päris vastik. aga mis teha, eelmine õhtu oli motoorika veidi häiritud. seep ja vesi on kätele sõbrad.

hommikul võtsime takso brüsseli lennujaama, et madriidi lennata kus jällekord lennukit vahetada, vahur oli päris kurvas seisus, minul pohmakat polnud.

esimene mulje oli, kui sisenesime ookeani ületavasse lennukisse, et võrreldes china airiga on iberi lennuk paras konservikarp.

ei mingisugust isiklikku telepilti eesistuja seljatoes, ei modifitseeritavadi peatugesid, ega lõpuni mugavaks laskuvat tooli, vein sai neil kah kohe otsa ja rahvast oli tihedalt nii, et jalgadel oli napilt ruumi, või siis siiski polnud. aga suva, kuuba ootas.

lennujaam oli paras hullumaja, tihedalt inimesi täis. korraga maandus mitu lennukit ning peale inimeste oli ka narkokoeri, karjuvaid lapsi samuti jalaga segada... või siis segasid nad pigem jalgu.

kuubakad, kes lennult tulevad on tõelised kaubaturistid - ilmselt nagu meilgi kunagi, tuuakse koju igasugust nänni, mida siin ei ole või mida lihtsalt edasi müüa.

igatahes lennukis sattusin kokku mönchen-glattbachist pärit sakslannaga, kellel tundus kuuba kogemusi rohkem kui rubla eest olevat. temaga koos saime mõistliku takso lennujaamast linna (25 cuc'i), mille sõit jäi ajaliselt pea poole tunni kanti, sest lennujaam asub havanast umbes 28km kaugusel.

taksojuht sõitis vahel kiirendades ja aeglustades kuid tippkiirusel 130 km/h. Mina selle pimeda ja märgistamata tee peal nii sõitnud poleks.

hotell (meson de la flota) aga on muy bien! Meie toad asuvad ühe lokaali kohal, ehk siis tegemist on pigem vana meremeeste kõrtsiga kui hotelliga.

sisse astudes kohe, jäi silma täiesti fantastiline flamenco etendus, muidugi meil vedas - tuli välja et samal õhtul toimus ühe riigi priimabaleriini sünnipäev selles kõrtsus... sellest siis ka show. (hiljem selgub et flamenco on selle kõrtsu spetsialiteet.)

Foto NAGI's: IMG_0454

flamenco on midagi suurepärast ning kuigi ma imetlesin ennekõike naisi, seejuures nii solo, duo kui ka grupi tantsijaid, olid flamenco mehed hämmastavalt tasemel. eestis ilmselt tembeldataks nad oma õlitatud lokkide ning sensuaalsete näogrimassidega homoseksuaalideks, kuid flirtimise ja selle alusel, kuidas nad naistele mõjusid jääb mulje, et pigem on tegemist hiilgava puusatöö ning hoolitsetud välimusega tõsi-armukestega. rõhk sõnal tõsi, mida võib hääldada ka 'tuli'.

eesti mehed võivad laulda siinkohal mustlasviisi 'neli tori täkku...'

üldiselt on kliima soe ja niiske, peaaegu nagu vietnamis, ainult veidi jahedam ja veel niiskem, mis jaheduse tõttu on mõnusalt talutav.

oehh, meson de la flotas on cuba-libre nimeline jook tõsine, jääd, pool klaasi rummi, kui mitte kolmveerand, veidi koolat ja laimi... ja läheb ning nokib. koola pole coca, vaid tu cola, mitte nii magus.

mochito maitseb pehmemalt, samuti vähem magusalt... ühesõnaga paremini ning ometi ei saanud ma võtmata jätta ka oma jookide kõrvale ühe sigari, mis maitses üllatavalt hea.

aga praegu aitab, kell on pool neli ja uni tikub silma... ööd.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.