internetist ja mobiilivõrkudest kuubas

teisipäev, 11. Detsember 2007

Veidi uurimist ja ma olen tuvastanud riski, et kuubas ei pruugi antud reisi blogimine sugugi nii hästi minna, sest tundub, et avalikku internetti võib seal vähe leida olla. Nimelt tuvastasin tõiga, et Kuuba elanikkonnast vaid 2% on võimalus kasutada / kasutavad Internetti (Eestis on see praegu vähemalt 61%), vähemalt nii väidab üks Piirideta Reporterite reportaaž. Sama artikkel väidab ka seda, et internetis mõne välismaise väljaande jaoks revolutsioonivastase artikli kirjutamine toob kriminaalkaristuseks kuni 20 aastat vanglat ning illegaalse internetti ühendumise eest (ehk siis riigi poolt kontrollimatul viisil) võib oodata kuni 5 aastat vanglat...

Ilmselt hakkan oma reisikirju off-line'is kirjutama ning siis kui leiab võrku (ja seda legaalsel viisil), jõuavad nad ka suuremate portsudena blogisse :)

Samas uurisin ma paratamatult ka kuidas Kuubas mobiilsidega on, ning sellega tundub seal märksa paremini olevat. Kuubas on küll ainult üks mobiilside operaator (mis on täiesti oodatav), kuid see kasutab GSM võrku 900 MHz sagedusalas (sagedusaladest veel siit), mis on ka Eestis olemas :) Ehk siis GSM telefonid mis siin toimivad, võiks ka seal toimida. Enne tasub küll muidugi kontrollida, milliseid mobiilside sagedusi teie telefon toetab. Minu oma oskab 900 ja 1800 MHzi rääkida nii, et võibolla proovin isegi mobiiliga blogimist :)

Samas on hinnad muidugi sellised, mis rõõmust hüppama ei pane, sest EMT roamingu korral on kõnealustustasu 15.20 EEK, lisaks kõne vastuvõtmine 35.- EEK / min, väljahelistamine 54.- EEK / min, SMSi saatmine 15.20, kuid vastuvõtmine on vist tasuta... Mök, mök.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mhh, ootan ja ootan, aga ei kõssugi....

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.